پشت پرده پیشنهاد ظریف درباره مذاکره با آمریکا

ایران حتی پس از ترور سردار سلیمانی، مذاکره با آمریکا را غیر محتمل نمی‌داند؛ به شرط آنکه آمریکا تغییر رویه دهد و تحریم‌ها را بردارد.

مذاکره با غربی ها به ویژه آمریکا و حل موضوع پرونده هسته ای ایران یکی از مهمترین کلید وازه هایی بود که با روی کار آمدن حسن روحانی در ریاست جمهوری کلید خورد.

ظریف
ظریف

به گزارش افکارنیوز،  دولت تدبیر و امید در طول سالهای اخیر تمام مشکلات و گره های اقتصادی را به موضوع برجام گره زد و مردم هنوز این جمله رئیس جمهور را یادشان است که همانطور که چرخ سانتریفیوژ ها باید بچرخد چرخ زندگی مردم نیز باید بچرخد.

هر چند دلسوزان کشور و نظام بارها و بارها به بد عهدی و خوی استکباری آمریکا اشاره کرده بودند اما دولت تصمیم گرفت برجام را جلو ببرد و پس از امضای آن مشخص شد آمریکایی ها بر عهد و امضای خود پایبند نبود و دونالد ترامپ توافق برجام را پاره کرد.

کشورهای اروپایی به ویژه فرانسه و آلمان و انگلیس نیز در کنار آمریکا هر روز بهانه های مختلف می آوردند تا تعهدات خود را انجام ندهند و سرانجام پس از کاهش تعهدات برجامی از سوی ایران این کشورها هم مکانیسم ماشه را عنوان و بر آن اصرار دارند.

حالا پس از دوران پر ماجرای برجام و پس از ترور شهید حاج قاسم سلیمانی توسط دولت تروریست آمریکا، محمد جواد ظریف وزیر امور خارجه در گفت و گو با اشپیگل آلمان درباره احتمال مذاکره ایران و آمریکا عنوان کرده که که ایران حتی پس از ترور سردار سلیمانی، مذاکره با آمریکا را غیر محتمل نمی‌داند؛ به شرط آنکه آمریکا تغییر رویه دهد و تحریم‌ها را بردارد.

ظریف بیان داشته که از نظر ما مهم نیست که چه کسی در کاخ سفید می‌نشیند. چیزی که اهمیت دارد، نحوه رفتار آنهاست. دولت ترامپ می‌تواند گذشته‌اش را جبران کند، تحریمها را بردارد و پای میز مذاکره بازگردد. ما کماکان پای میز مذاکره هستیم و آنها میز را ترک کردند.

وزیر امور خارجه همچنین خاطرنشان کرده بود که آمریکا آسیب بزرگی به مردم ایران زده است. روزی که آنها برای جبران کاری بکنند، خواهد آمد. ما صبر زیادی داریم.

پس از توییت فارسی ترامپ، ظریف هم ادعای او را مبنی بر درخواست گفت وگوی مذاکره با آمریکا، بی پاسخ نگذاشت و در توئیتی نوشت: بهتر است به دونالد ترامپ توصیه شود که نظرات و تصمیمات سیاست خارجی خود را بر اساس واقعیت‌ها پایه‌گذاری کند، نه بر اساس عناوین خبرهای فاکس نیوز یا مترجمان فارسی خود.

برای آگاهی بهتر، او می‌تواند مصاحبه کامل من را (به زبان انگلیسی) بخواند.

این در حالی است که رهبر معظم انقلاب اسلامی در نماز جمعه اخیر به صراحت اعلام کردند که ” از مذاکره ابایی نداریم اما نه با آمریکا” همچنین امام خامنه ای در اواخر شهریور ماه نیز با صراحت فرمودند که ” مذاکره با آمریکا در هیچ سطحی انجام نخواهد شد” حالا سوال اینجاست چرا ظریف همچنان در مورد مذاکره با آمریکا اینچنین پاسخ گفته است.

اگر چه سخن وی همراه با شرط هایی بوده که آمریکا مواضعش را با ایران تغییر دهد و تحریم ها را بر دارد اما مطمئنا دولت تروریست آمریکا هم در جریان ترور سپهبد شهید حاج قاسم سلیمانی نشان داد و هم در طول دوران های مختلف نشان داده خصومتش با ایران خصومتی اعتقادی است که با تغییر رئیس جمهور این سیاست تغییری نمی کند.